Caroline, werkzaam in de horeca

Situatie in het kort

  • Flexwerker
  • Barmedewerkster bij een grand café
  • Tijdelijk contract van 12 maanden
  • Staat ingeschreven bij haar ouders
  • Wil een appartement kopen

Caroline (26 jaar) is een zelfstandige vrouw. Na haar studie MBO Hotelmanagement heeft ze een jaar alleen over de wereld gereisd en hier en daar gewerkt. Toen ze terugkwam, vond ze een tijdelijke baan als barmedewerkster bij een grand café in Amsterdam. Ze heeft nog geen eigen woning en is daarom weer bij haar ouders ingetrokken. Maar ze is ook vaak bij haar vriend die een appartement huurt in de Pijp.

‘Ik wil graag een eigen appartementje kopen in Amsterdam’, vertelt Caroline. ‘Samenwonen wil ik nog niet. Het huis van mijn vriend is daar ook veel te klein voor. Ik denk dat ik wel iets moet kunnen vinden van rond de 130.000. Een hypotheek van dat bedrag moet met mijn salaris haalbaar zijn. Ik heb al bij verschillende banken via hun site een berekening gemaakt.’

Toekomst nog te onzeker

Dat viel tegen. Caroline heeft een gesprek gehad bij de bank. De bank gaf aan dat ze het nog te vroeg vindt om haar een hypotheek te verstrekken. Caroline heeft de afgelopen jaren vrijwel geen inkomsten gehad en ze heeft geen uitzicht op een vaste aanstelling. Bovendien is Caroline nog niet zeker over haar carrièreplannen en haar toekomstige inkomen.

Caroline baalde natuurlijk, maar begrijpt de overwegingen van de bank. Ze oriënteert zich nu op een huurwoning. Het liefst woont ze in Amsterdam, maar dat zal lastig worden. Daarom gaat ze nu ook kijken of ze in Hoofddorp, Almere of Purmerend een huurwoning kan vinden.

Te vroeg voor een hypotheek